Tökéletesen igaz ma az a helyzet, hogy a kertépítések Budapesten és az agglomerációban fellendülésben vannak, és mondom azt annak ellenére, hogy a véleményét osztom azoknak, akik azt állítják, hogy jóval több kertépítő cég van Budapesten és az agglomerációjában, mint amit egészségesen elbír ez a város.
A véleményem arra alapozom, hogy a tavalyi évben jóval több megkeresésünk volt a komplett kertépítés kivitelezésére Budapesten, mint korábban bármikor. Rengeteg utazásom kapcsán, Budapesten és az agglomerációban saját szememmel azt láttam, hogy több a családiház építés, mint korábban. Ezeknek a családi házaknak a minősége pedig arra engedett következtetni, hogy ezekbe biztos, hogy kérni fogják a komplett kertépítést és az automata öntözőrendszer telepítést, ami még mindig a fő profilunk. Ahogyan ezek az építkezések befejeződtek, rendre be is érkeztek az árajánlatkérések is, ami természetesen nem minden épülő ingatlan után következett be, és nem is mindenhol, azonban például abban a kerületben Budapesten, ahol a telephelyünk van, bizony nagy számban volt érzékelhető. Ez olyannyira így volt, hogy nem egy esetben fordult elő, hogy azokon az útvonalakon, ahol gyakran járok, végignézve a ház befejezési szakaszát, egy-két héten belül már benne is voltunk a kertépítésre és az automata öntözőrendszerre árajánlatot adók körében. Természetesen nem egy munkát mi hoztunk el ezek közül.
Visszatérve az aránytalanul sok kertépítést végző, vagy kertépítést is végző cégekre a helyzet inkább Budapesten aggasztó, mivel az agglomerációknak megvan az a sajátossága, hogy településenként, vagy területenként kitermel és ragaszkodik egy-két helyi vállalkozóhoz, akik természetesen nagyon is jól végzik a munkájukat. Ez Budapesten a kertépítéssel kapcsolatban nincs így. Bár szeretik az emberek, ha a közeli környezetükben találnak valakit, mert úgy gondolják, hogy akkor nagyobb lehet a vállalkozó szándéka a gyorsabb munkavégzésre, ha nincs akkora távolsági akadály. Ez jó dolog, azonban még mindig az akciók és a kedvezmények időszakát éljük Budapesten, így egy kis különbözet miatt ez mind akár dőlhet is.