„Az öntözőrendszer házilagos telepítése azt jelenti, hogy a kerttulajdonos saját maga telepíti le a kertjébe ezt a berendezést. Ebből az írásból leginkább az fog az olvasója számára kiderülni, hogy melyik módszer az, ami a leghatékonyabb, illetve a legkifizetődőbb öntözőrendszer telepítés házilag.
Kérdezhetné azt, hogy akkor hol a szakma? Akkor ez nem is igényel különösebb szakmai ismereteket és gyakorlatot? A válaszom az, hogy de igen. Viszont ennek is megtaláltuk a sikeres módját, hogy a berendezést meg tudja oldani az, aki neki áll! Fontos megjegyzésem az, hogy aki nem jártas a szerelésben az inkább ne próbálkozzon. Olyan embereknek ajánljuk ezt a módszert, aki meg tudja szerelni a csapot, ha csöpög, vagy fel tud szerelni egy polcot a falra. Tehát minimálisan van affinitása a szereléshez!
Az öntözőrendszer házilag összeszerelése, ahogyan az a címben is szerepel, háromféleképpen jöhet létre. Az egyik az, amikor a kerttulajdonos a saját elképzeléseinek megfelelően rak össze egy locsolóberendezést, mivel az ilyet öntözőrendszernek nem nevezhetjük. Az ilyen helyeken szokott előfordulni, hogy a csövek a talajban öntözőslagból vannak, a szórófejek helyett pedig lyuggatott pille palackok vannak. Természetesen, mint negatív példa szerettem volna demonstrálni az ilyen „sufni tunning” építményeket.
Mostanában már barkácsáruházban is találkoztam öntözőrendszer alkatrészeket egység csomagba tömörítő kínálattal, amely használatával már korlátozott módon ugyan, de kiépíthető egy öntözőrendszer házilag, azonban ez tényleg csak korlátozott módon, mivel a megfelelő szortiment hiányában nem lehet igazán a kertre szabni azt.
A legjobb módszer az, ha professzionális módon kezeljük ezt az ügyet egy olyan szolgáltatással, ami pontosan erre van kihegyezve. Olyan szolgáltatással, amely ingyenesen megtervezi az öntözőrendszert az adott kert sajátosságait figyelembe véve. Amely szolgáltatásban Ön helyett szerzik be a pontosan a tervnek megfelelő alkatrészeket, mindezt ingyenesen. Továbbá a vásárlás alkalmával összeszerelési bemutatót tartanak, ahol egy szakember segítségével nem csak meg lehet nézni az összeszerelést, de haza is lehet vinni összeszerelt állapotában a részalkatrészeket. Mi az öntözéstechnikai szaküzletünkben ilyen szolgáltatást nyújtunk!