Amikor létrehozunk egy web oldalt, nem csak arra kell odafigyelni, hogy megfelelő mennyiségű szöveg és információ legyen a főoldalon, hanem arra is, hogy társítsunk hozzá illő képeket is.

A keresőoptimalizálás esetében ugyanis nem csak a szöveges tartalom nyom sokat a latba, hanem a képek is. Ezzel kapcsolatban mindig oda kell figyelni arra, hogy megfelelő nagyságú képek kerüljenek ki az egyes szövegrészek mellé, hiszen ha túl nagy a file, akkor sajnos az információk betöltése igen lassú is lehet. Ez sok esetben nem csak kellemetlen, de zavaró is, éppen ezért az egyébként igen hasznos látogató gyorsan elhagyja az adott portált.

keresőmarketingErre a problémára tökéletes megoldásnak bizonyulhatnak a keresőmarketing eszköztárából az úgynevezett sprite-ok, amelyek segítségével egyáltalán nem lesz probléma a nagyobb képek betöltése sem. A technika lényege, hogy az összes képet egy nagy kép file-ba mentjük le, ennek köszönhetően pedig az oldal minden egyes képet egy http kapcsolattal szed majd le. A megadott koordináták szerint pedig ezek a képek ismét szétdarabolódnak.