Amire csak szükséged lehet...

Hónap: 2015 január

salgó polcok

A salgó polcok iratok tárolására is tökéletesen alkalmasak

A nagyobb irodák esetében nem csak az éppen aktuális iratok tárolása fontos, hanem az archivált elemeké is. Mivel minden esetben nagyobb mennyiségű papír tárolása van előírva, így a salgó polcok ezen a területen is nagyon jó szolgálatot tehetnek. Ugyanis törvényileg került előírásra, hogy mekkora az az időtartam, amelyen keresztül az egyes vállalkozásoknak a hivatalos papírokat meg kell őrizniük. Természetesen ezeket minden esetben úgy kell elraktározni, hogy egyáltalán ne tudjanak megsérülni, valamint ha keresésre kell rászánni valamennyi időt, az a lehető legkevesebb legyen. Persze az igen nagy mennyiségű iratoknál ez egyáltalán nem egyszerű feladat, sőt, kifejezetten nehéz, azonban ha megfelelőek a polcok, amiken tárolni tudjuk őket, akkor valamivel könnyebb a dolgunk. Amit mindenképp tartsunk szem előtt, hogy olyan fajta salgó polcokat vásároljunk, amelyek könnyedén pótolhatóak, hiszen így biztosan mindig pontosan annyi helyünk lesz, amire éppen szükségünk van. A költséghatékonyságot pedig szintén érdemes szem előtt tartanunk.

kertépítés

Kertépítés Budapesten és az agglomerációban

Tökéletesen igaz ma az a helyzet, hogy a kertépítések Budapesten és az agglomerációban fellendülésben vannak, és mondom azt annak ellenére, hogy a véleményét osztom azoknak, akik azt állítják, hogy jóval több kertépítő cég van Budapesten és az agglomerációjában, mint amit egészségesen elbír ez a város.
A véleményem arra alapozom, hogy a tavalyi évben jóval több megkeresésünk volt a komplett kertépítés kivitelezésére Budapesten, mint korábban bármikor. Rengeteg utazásom kapcsán, Budapesten és az agglomerációban saját szememmel azt láttam, hogy több a családiház építés, mint korábban. Ezeknek a családi házaknak a minősége pedig arra engedett következtetni, hogy ezekbe biztos, hogy kérni fogják a komplett kertépítést és az automata öntözőrendszer telepítést, ami még mindig a fő profilunk. Ahogyan ezek az építkezések befejeződtek, rendre be is érkeztek az árajánlatkérések is, ami természetesen nem minden épülő ingatlan után következett be, és nem is mindenhol, azonban például abban a kerületben Budapesten, ahol a telephelyünk van, bizony nagy számban volt érzékelhető. Ez olyannyira így volt, hogy nem egy esetben fordult elő, hogy azokon az útvonalakon, ahol gyakran járok, végignézve a ház befejezési szakaszát, egy-két héten belül már benne is voltunk a kertépítésre és az automata öntözőrendszerre árajánlatot adók körében. Természetesen nem egy munkát mi hoztunk el ezek közül.
Visszatérve az aránytalanul sok kertépítést végző, vagy kertépítést is végző cégekre a helyzet inkább Budapesten aggasztó, mivel az agglomerációknak megvan az a sajátossága, hogy településenként, vagy területenként kitermel és ragaszkodik egy-két helyi vállalkozóhoz, akik természetesen nagyon is jól végzik a munkájukat. Ez Budapesten a kertépítéssel kapcsolatban nincs így. Bár szeretik az emberek, ha a közeli környezetükben találnak valakit, mert úgy gondolják, hogy akkor nagyobb lehet a vállalkozó szándéka a gyorsabb munkavégzésre, ha nincs akkora távolsági akadály. Ez jó dolog, azonban még mindig az akciók és a kedvezmények időszakát éljük Budapesten, így egy kis különbözet miatt ez mind akár dőlhet is.

öntözőrendszer

Öntözőrendszerek sűrűsége Székesfehérvár környékén

Egy nagyon sokat dolgozó öntözőrendszer telepítő vagyok, aki egyik célkörnyéke a Velencei-tó és Székesfehérvár környéke. Ezeken a területeken nagyon frekventált a megkeresés arra, hogy öntözőrendszereket telepítsek, bár ennek azt gondolom, hogy több összetevője is van, mint az életszínvonal, vagy a terület adottságai.
Kicsit visszatérnék az életszínvonalra, illetve a Velencei-tó összefüggésekre, mivel itt van relevanciája ennek a megközelítésnek. A Velencei-tó körül rengeteg nyaraló van, ami a tehetős, illetve a polgári életet élők nyaralói. Ezekben a nyaralókban főleg a pihenést szolgáló kertkialakítás van jelen, és nem a gazdasági. Így gyakran nagy kiterjedésű fűfelületek, illetve olyan kevés fenntartást igénylő növények vannak, amelyek ebből a szempontból a legkevesebb igénnyel bírnak. Ettől függetlenül vízre minden növénynek szüksége van, amit jellemzően a természetes csapadékból, valamint a csapadékpótlásból lehet fedezni. Mivel nyaralókról beszélünk, ezért az emberi jelenlét csak időszakos, míg a vízhiány állandó. Tehát a kert öntözési igényét automata öntözőrendszerrel lehet fedezni és ezt sokan így is gondolják.
Székesfehérváron az öntözőrendszer tekintetében olyan tapasztalataim vannak, hogy mostanában ismételten növekszik az igény. Valamilyen oknál fogva volt egy néhány éves stagnálás, illetve csökkenés a rendelések számában, amit nem sikerült megfejtenem, hogy miért történt. Azonban örülök neki, hogy javul a helyzet! Nehéz pontosan megállapítanom a székesfehérvári viszonyokat, mivel sok évvel ezelőtt nagyon sok megkeresésem volt, amikor is a jó minőségű munka elvégzése után, engem ajánló ügyfeleket szereztem. Ezek az ügyfelek a mai napig rendelnek tőlem öntözőrendszereket, ha elköltöznek vagy ingatlant vásárolnak. Továbbiakban ajánlanak a barátaiknak, rokonaiknak, ahol csak tudnak.
A tapasztalatom továbbá az, hogy eltűnt a korábban uralkodó márkahűség, amikor is egyetlen márka uralta a piacot. Manapság nem érdekli az öntözőrendszer rendelőket Székesfehérváron a márka, csak az, hogy jó minőségű legyen. Ebben a tekintetben pedig hazánkban már széles a választék a piacon.

poszter nyomtatás

A választási plakátok csak pár hetet vannak kint

Már hosszú évek óta vannak olyan bevált reklám eszközök, amely minden hirdető számár plusz bevételt hoznak. Akkor, amikor választás előtt áll az ország, igen nagymértékben megnő a poszter nyomtatás a nagy formátumú nyomtatással foglalkozó cégek életében. Mivel minden párt szeretné az indulóit a legjobb színben feltűntetni, így a közterületi médiát használják arra, hogy a választó polgárok tudatába véssék, hogy kik közül tudnak majd a nagy napon választani. Ami minden esetben fontos, hogy a dekorációs cégek ebben az esetben igen csak le vannak terhelve, így minden munkát időben meg kell rendelni. Minden választókörzet esetében ugyanaz a grafikai anyag, így a nyomtatás nem vesz túl sok időt igénybe. Ezt követően pedig jöhet a ragasztás, ami viszont pár napig is eltarthat, hiszen a ragasztó szakembereknek minden egyes helyszínt meg kell közelíteni, valamint csakis bizonyos időszakokban fog a ragasztó megfelelően. A plakátok általában csak pár hetet vannak kint, hiszen a választások után mindet el kell távolítani a felületekről.

virágküldés

Virágküldés a gumiszerelő műhelyből!

„Tegnap jártam a céges autónkkal a gumiszerelő műhelyben. Az autónk fel van matricázva a következő szöveggel: virágküldés elérhető áron, mestervirag.hu
Aki cserélgette a gumikat, elkezdett kérdezősködni, hogy a virágrendelés hogyan működik, milyen csokraink vannak, mert holnap lesz a kedvese születésnapja és ma reggel óta azon gondolkozik, hogy mivel lepje meg őt, de most pont kapóra jött neki, hogy én lecseréltettem a gumikat. Elmondta azt is, hogy már nézegette az interneten a virágküldő szolgálatokat és a Budapesti virágküldőket, de nem mert rendelni, mert még nem csinált ilyet soha. Elmagyaráztam neki, hogy a weblapunkon van egy megrendelőlap, amit ha kitölt, akkor mi visszaválaszolunk, hogy a csokor mennyibe fog kerülni és utána tudja utalni vagy bankkártyával fizetni. Ez után megígérte, hogy este leadja a megrendelést, ami meg is történt. Másnap Elkészítettük a csokrot és kiszállítottuk a Hölgy munkahelyére, aminek nagyon örült, mert még soha sem kapott virágot úgy, hogy egy virágfutár hozta a csokrot. Később meg is érkezett az email, amiben a következő volt: Kedves Tamás! Köszönöm a csodálatos virágcsokrot, tényleg egyszerű volt a megrendelés, a párom azonnal hívott telefonon, amikor átadták neki a csokrot. Ezen felbuzdulva azt mondják a kollégáim, hogy ők is igénybe veszik majd a szolgáltatásukat, mert látták, hogy mekkora sikere volt a csokornak! Köszönöm szépen a segítségüket! Nagyon örülök a visszajelzésnek, mert szeretem nyomon követni a csokor útját, illetve azt, hogy az ügyfelek mennyire vannak megelégedve a szolgáltatásunkkal. Egy ilyen levél elolvasása után derül az ki, hogy megéri csinálni a virágküldés, mert rengeteg embernek szerzünk örömöt évente!

szlovák fordító

A szlovák cégek esetében minden hivatalos papírt szlovák nyelven kell benyújtani

Az Európai Uniós tagságunknak köszönhetően rengeteg ország felé nyíltak meg a határok. Többek között ezért van egyre több munkája azoknak a cégeknek, akik a szlovák fordító szakma keretein belül foglalkoztatnak profi munkatársakat. Ugyanis Szlovákia nem csak azért létesít velünk rengeteg üzleti kapcsolatot, mert szomszédos országként tekint ránk, hanem azért is, mert ők is az Európai Unió tagállamai közé tartoznak. Mivel a két ország fővárosa között igen kicsi a távolság, így nem ritka, hogy egy-egy cég a székhelyét a másik országba helyezte, többek között azért, hogy a munkamenetet megkönnyítse. Az adott cégre minden esetben azok a szabályok vonatkoznak, amelyek az adott országban érvényesek, így ha például magyar cégként Szlovákiában van egy kihelyezett telephelyünk, akkor a szlovák előírásoknak kell megfelelnünk. Ehhez pedig nem ritka, hogy profi fordító cég szükséges. Nem csak a kommunikáció miatt, hanem a hivatalos papírok ellenjegyzése miatt is. Ugyanis ezekben az esetekben kell egy záradék arról, hogy a fordítás teljes egészében hiteles.

menekülési utvonal tábla

A menekülési útvonal táblák akár önállóan is képesek világítani

Általában a piktogram típusú táblák pontosan azért fontosak, hogy minél több információt osszanak meg az emberekkel, minél rövidebb idő alatt. Többek között a menekülési utvonal tábla lényege is az, hogy baj esetén azonnal jelezni tudja az épületben lévők számára, hogy merre is van a kijárat. Az, hogy pontosan egy épület esetében mennyi vészkijáratot kell kialakítani, ez függ attól is, hogy maga az építmény pontosan mekkora. Különösképpen nagy hangsúlyt kell fektetni a bevásárlóközpontokra és különféle boltokra, hiszen ott olyan nagy mennyiségű ember tud egyszerre jelen lenni, amely veszélyes is lehet egy tűz, vagy éppen egyéb baj esetén. Amennyiben tehát az a feladatunk, hogy kijelöljük a menekülési útvonalakat, minden esetben vegyük figyelembe a törvényi rendelkezéseket is. Nagyon fontos, hogy ezek a táblák minden esetben jól látható helyen vannak, valamint vagy önállóan, vagy pedig hálózati egységről működtetve világítanak is. A táblákon mindig egy piktogram és egy nyíl van, amely jelzi számunkra a pontos irányt.

pálinkás címke

Saját pálinkánkat is palackozhatjuk sötét falú üvegekbe

Egyre több szeszes ital esetében vehetjük észre azt a változást, hogy az üveg színe megváltozott. Általában a sötét színű üveg nem arra utal, hogy esetlegesen a pálinka nem jó minőségű, vagy éppen nem az van benne, amiről a pálinkás címke árulkodik. Nagyon fontos tény, hogy a sötét színű üveg inkább a letisztultságra és a minőségre utal, még akkor is, ha egy pálinkáról van szó. Mivel ezek az üvegek igen nagy mennyiségben megtalálhatóak a kereskedelemben, arra is van lehetőségünk, hogy mi magunk az otthon főzött pálinkát ilyen minőségi tárolóban tartsuk. Manapság már az interneten is lehetőségünk van arra, hogy ilyen speciális üvegeket vegyünk, hiszen rengeteg web oldal áll a rendelkezésünkre. Többek között a www.palinkascimke.eu portál is, ahol nem csak a szükséges mennyiségű üveget vehetjük meg esetlegesen nagyobb tételben is, de a hozzá tartozó dugókat és zsugorfóliából készült kapszulákat is. Így pedig tökéletesíthetjük a saját magunk által készített pálinkák külsejét is. Így pedig profi ajándéknak is tökéletesen megfelelnek.

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén